Nationalitet:

I 2,4 (2. strofe 4. vers) er bøgen nævnt. Bøgen er Danmarks nationaltræ, og har derfor en del betydning i sangen.

I 4,6 er de vilde svaner nævnt, og Danmarks nationalfugl er jo svanen. H.C. Andersens eventyr ”Den grimme ælling” handler også om en svane. Så det kunne tyde på at H.C. Andersen godt kunne lide svaner, eftersom han nævner dem flere gange.

Naturen er også nævnt en del steder. H.C. Andersen vil med disse ord (friske strand, månen og kløvereng) fortælle at Danmark er et flot og hyggeligt land.

Vores flag Dannebrog, er helt sikkert også en del af nationaliteten, det er nævnt i 2,6.

 

Vores stærke forfædre (vikingerne):

Med ”vores stærke forfædre” mener vi vikingerne. I 1,6 står der ”hvor oldtids kæmpegrave”, og oldtidens kæmper er jo vikingerne. Dem er vi i Danmark stolte af, fordi de jo regerede en stor del af Norden.

Længere nede i 3,6 står der ” plovjernet guldhorn finder”, det har noget at gør med de gamle fund man har fundet. Alle de gamle ting fra oldtiden, som f.eks. guldhorn.

Her kan vi referer til Adam Oehlenschlägers digt ”Guldhornene”, som også omhandler nogle fundene guldhorn.

I 3,7 er ordet ”minder” nævnt, i sætningen ” Gud giv dig fremtid, som han gav dig minder”. Og her er det bl.a. vikingerne som er et ag minderne.

 

Vores nederlag:

Indirekte kunne det være Englands bombardemnet af Danmark som man hører om i 3,1- 3,2 og 3,3.

England er nævnt, og det var jo dem som angreb Danmark den 5. september 1807, hvor bombardementet jo fandt sted.

I 3,3 er der nævnt at Danmark er et lille land, som jo helt rigtigt. Men det er som om at det skal retfærdiggøres at vi tabte til England, fordi Danmark ikke er så stort som England.

 

 

 

Se næste side for analyse af ”Der er et yndigt land”