Tekstboks: 			     Dagens opgave
			      Christianshavns volde

Christianshavns volde blev bygget i løbet af 1600-tallet med ordre fra Christian IV. Christianshavns volde var et fæstningsværk som bestod af 12 bastioner. Den blev anlagt omkring Christianshavn, og var en af de mange volde, som omgav København. Den blev anlagt for at beskytte København mod fjender, og for at folk ikke skulle kunne rejse igennem byen, uden at betale vareskat. Voldene var ikke særlig effektive, mod den krigsførelse man havde i 1800-tallet. I 1807 blev København bombarderet af englænderne, og det blev bevidst at voldene ikke var effektive mod den teknologi man havde i 1800-tallet. På trods af det, brugte militæret stadig Christianshavns volde som militæranlæg indtil 1916.
Christianshavns volde er en af de eneste bevarede volde, som engang omkredsede København.
Voldene strækker sig fra Kalvebod bastionen ved Langebro, forbi Christiania, og ender ved Quontus bastionen ved Refshaleøen.

 Dagens opgave
Christianskirken

I vores søgen på Christianskirken på internettet, fandt vi op til flere kirker med det navn. Det var  svært for os at finde ud til den rigtige, og gav derfor op efter en god times søgen. Vi var på turistkontoret, for at få information, og fik af vide at der lå en i Århus, Fredericia, Lyngby og Sønderborg, som alle hed Christianskirken. Personen kunne ikke oplyse os om, hvorvidt nogen af dem havde sit navn fra Hans Christian Andersen. Vi prøvede at søge på hver kirkes hjemmeside, via PDA’erne, men uden resultat, ingen af dem havde noget af gøre H. C. Andersen…
Vi fandt dog en kirke som hed ”Christians Kirke”, som vi ret bestemt mener at der skulle have stået, da den ligge i Københavns centrum. Desværre nåede vi ikke ud til den, fordi at vi var kørt hjem, da det gik op for os, at det nok var den der blev ment. Men i vores research på nettet, fandt vi ud af at sognepræsten i kirken (Flemming Pless) var kendt som lidt af en særling, fordi at han ikke ligger skjul på, at han synes, at hans gudstjenester er byens bedste. Samtidig er kirken meget åben over for mange ”spændende” ting, så som koncerter, (oven i købet rock) ballet og arrangementer inde i selve kirken. Det bliver kirken rost for, og hvis man skulle besøge Christians kirken’s hjemmeside, kan man finde et program over kommende arrangementer. Kirken er bygget i 1755-59, og i en artikel, bliver den beskrevet som ”en meget smuk kirke, lavet af folk det virkelig kunne deres kram.” Det var i Frederik d. 5.’s tid at kirken blev opført til tyskerne på Christianshavn, der var trætte af at dele kirke med den danske menighed.
Vi fandt ingen ting der kunne tyde på at H. C. Andersen havde haft noget at gøre med Christians Kirken.

 
 

Ved voldene var der kanon flot, og parken omkring blev benyttet flittigt af store som små.

Christianskirken,

- dagens opgave til om tirsdagen.

Tekstboks: Tilbage til forsiden

Auf deutsh